Terug naar site

Rising from the ashes

Nieuwe stappen zetten na mijn burn-out

Ik vind het spannend. Na een burn-out van 5 jaar waarin ik heel diep heb gezeten, begin ik weer met werken. Ik durf zelfs nog niet helemaal te zeggen dat ik 100% beter ben. Ik heb in ieder geval nog last van restverschijnselen. Maar wat ik wel weet, is dat God me roept om weer rustig aan, aan de slag te gaan.

Al maanden was het aan het borrelen in mijn hoofd en hart. Ik wilde weer wat gaan doen! Werken in Gods koninkrijk! Van betekenis zijn voor anderen! Maar hoe? Waar wil God mij gebruiken? En is het wel de goede timing? Ik denk dat anderen die een burn-out hebben gehad, dit wel zullen herkennen: ik was bang voor een terugval of herhaling. Dat ik toch weer over mijn grenzen zou gaan. Daarom wilde ik heel zeker weten dat het tijd was.

En dat is het! Het is tijd! Daar ben ik zo blij mee, want voor zo’n enthousiasteling als ik, is het niet altijd makkelijk om te wachten :) De afgelopen periode ben ik door een heel bijzonder proces gegaan. Ik heb veel preken geluisterd terwijl ik met de hond liep. Veel gebeden. Mijn leven helemaal open gezet voor God, zodat Hij nog meer in mijn hart aan het werk kon. Ik merkte dat er iets gaande was; dat God iets aan het voorbereiden was. Ik zag voor me dat er een plek zou komen waarin ik mijn plaats mocht gaan innemen.

Misschien herken je het. Je krijgt een gevoel dat je een bepaalde richting op moet gaan, of contact op moet nemen met iemand. Ik ben dat gevoel gevolgd, en het bleek dat er een plek is waar ik de ervaring die ik opgedaan heb met Stichting E-pastoraat heel mooi kan inzetten. En dat terwijl ik dacht dat er geen werk te vinden zou zijn op het gebied waar mijn passie ligt! Bij Agape-ikzoekgod.nl blijken ze precies iemand nodig te hebben met mijn achtergrond. Ik was enorm onder de indruk van hoe God onze wegen samen bracht. En ook zo dankbaar dat God mij als persoon ziet en tegemoet komt. Hij is echt liefdevol en goed.

Naast werken bij Agape ben ik ook met onlinechristelijkehulp.nl gestart. Dat voelde ook als een hele goede stap. Ik hoop voor veel mensen van betekenis te zijn. Het is mijn diepe verlangen dat Gods genade en genezing mensen vrij zet om voor Hem te leven. Leven in volheid, zoals Hij dat voor ieder persoonlijk voor ogen heeft. Dat geeft de grootste blijdschap die er is, ongeacht je omstandigheden.

Rising from the ashes.. Zo voelen deze nieuwe stappen voor mij. In Jesaja 61: 3 staat in het Engels “beauty instead of ashes.” Want uit elke moeilijke situatie kan iets moois voortkomen (Rom. 8:28). Ik geloof dat! En dat geldt niet alleen voor mij. Ook voor jou!

Gods zegen!

Esther Prigge

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly